Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@03:06:15 GMT

پیشاپیش سیدالشهدا(ع) در بهشت

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۳۸۷۸۸

پیشاپیش سیدالشهدا(ع) در بهشت

وقتی قرار شد پس از مرگ معاویه، کوفیان برای امام حسین(ع) نامه بنویسند و او را به شهرشان دعوت کنند، سعید بن عبدالله حنفی یکی از افرادی بود که به عنوان پیک اهالی کوفه برگزیده ‌شد؛ چون همه می‌دانستند که نزد اولاد علی(ع) صاحب احترام و محل وثوق است. سعید سومین نامه کوفیان را به مکه برد و تسلیم سیدالشهدا(ع) کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پاسخ به همین نامه بود که امام حسین(ع)، پسرعمویش مُسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد تا صحت و سقم ادعای اهالی این شهر را بررسی و به امام(ع) گزارش کند. طبق قول برخی مورخان، سعید پیش از مسلم به سمت کوفه حرکت کرد، اما همراه او وارد شهر شد. در آن روزهای پرالتهاب، کوفیان هنوز روی دیگر خود را نشان نداده بودند، هنوز رجزهای عبیدالله بن زیاد بر فراز منبر مسجد شهر موجب عقب‌نشینی و وادادگی مردم شهر هزاررنگ نشده‌ بود. در یکی از همین روزها، اجتماعی بزرگ نزدیک مسجد کوفه شکل گرفت و مسلم بن عقیل، نامه امام حسین(ع) را برای مردم خواند؛ در آن بین گروهی به پا خاستند و سخنانی پرهیجان بر زبان آوردند که سعید بن عبدالله حنفی یکی از آنان بود؛ او پس از آن اجتماع، مأمور شد نامه مسلم بن عقیل را به امام(ع) برساند؛ سعید باید دوباره مسیر کوفه تا مکه را طی می‌کرد. آن نامه به سیدالشهدا(ع) اطلاع می‌داد که کوفه و کوفیان، مهیای ورود او هستند. سعید در مکه به محضر امام(ع) شرفیاب شد و نامه را تقدیم آن‌ حضرت کرد و به کاروان اباعبدالله(ع) پیوست؛ این چنین نام سعید بن عبدالله حنفی در زمره یاران و همراهان سیدالشهدا(ع) ثبت شد.  

فرصت حضور در جمع عاشقان
آنچه نباید می‌شد، اتفاق افتاد؛ کوفیان خیانت کردند و به جنگ با فرزند علی(ع) آمدند. همراهان سست‌ایمان، امام(ع) را تنها گذاشتند تا جمعیت اصحاب به کمتر از ۱۰۰ نفر برسد. از روز هفتم محرم، آب را بر اردوگاه سیدالشهدا(ع) بستند. سران سپاه کوفه به دستور عبیدالله بن زیاد، امام حسین(ع) را میان دو امر مخیّر کردند؛ تسلیم و بیعت با یزید یا کشته شدن با لب‌های تشنه و پاسخ قاطع و کوبنده امام(ع) همان بود که «هیهات منّا الذّله». مورخان نوشته‌اند در شب عاشورا، برخی از همراهان از تاریکی شب استفاده کرده و گریختند و تعدادی هم از سپاه کوفه به اردوگاه لشکر حق وارد شدند اما سعید جزو هیچ کدام نبود. او همچنان بر پیمانی که در کنار مسلم بن عقیل و در اجتماع بزرگ کوفیان با امام(ع) بست، وفادار بود و شب، در آن‌ جلسه شورانگیز و تاریخی حاضر شد. در آن جمع که یاران چون پروانه به گرد شمع وجود سیدالشهدا(ع) حلقه زده‌ بودند، هر کس سخنی عاشقانه و حماسی بر زبان می‌آورد. سعید بن عبدالله نیز از قافله عشّاق عقب نماند؛ رو به مولای خود کرد و گفت: «یابن رسول‌الله! به خدا سوگند ما دست از یاری شما برنخواهیم داشت. به خدا سوگند اگر کشته شوم، سپس زنده گردم و ۷۰مرتبه مرا بسوزانند و خاکستر مرا به باد دهند، باز هم از شما دست برنخواهم داشت». سعید از همان‌هایی بود که حسین(ع) در شب عاشورا، شبی که در تاریخ جاودانه شد، درباره آن‌ها فرمود: «به خدا سوگند، من یارانی بهتر و باوفاتر از اصحابم و خاندانی نیکوکارتر و نزدیک‌تر از خاندانم سراغ ندارم».

آیا به عهدم وفا کردم؟
ظهر عاشورا نزدیک بود؛ ابوثمامه صائدی از یاران سیدالشهدا(ع)، به آن‌ حضرت عرض کرد هنگام نماز است. امام(ع) در حق او دعا فرمود. یاران پشت سر مولای خود صف بستند و نماز آغاز شد. در آن بین، چند نفری از اصحاب حسین بن علی(ع) پاسداری از نمازگزاران را بر عهده گرفتند که سعید بن عبدالله حنفی، یکی از آن‌ها بود. او مقابل امام(ع) ایستاد تا مانع اصابت تیر به سیدالشهدا(ع) شود. کوفیان به سرکردگی شمر، بی‌شرمانه به سوی نمازگزاران تاختند. تیرها از هر سو به طرف آن جمعِ آسمانی پرتاب می‌شد. سعید محکم ایستاده بود؛ تیرها پیاپی بر پیکرش می‌نشست، اما او حتی ناله نمی‌کرد؛ تعداد تیرها به عدد ۱۳ رسید. سیدالشهدا(ع) نماز را سلام داد و سعید در حالی که تیری به چشمش اصابت کرده ‌بود، نفس راحتی کشید و بلافاصله روی زانوی امام(ع) افتاد. با دست کوفیان را نشان داد و دعا کرد: «پروردگارا! آنان را به نفرینی دچار کن که عاد و ثمود را دچار کردی. بارالها! سلام مرا به پیامبرت برسان». سیدالشهدا(ع) پیکر بی‌رمق و غرق در خون سعید را در آغوش فشرد و او با آخرین توانی که داشت، به امام(ع) عرض کرد: «یابن رسول‌الله! آیا به عهدم وفا کردم؟» امام(ع) خون را از صورت سعید پاک کرد و فرمود: «آری! تو در بهشت پیشاپیش من حرکت خواهی کرد».

خبرنگار: محمدحسین نیکبخت

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عاشورا ماه محرم سیدالشهدا ع سیدالشهدا ع امام حسین ع بن عقیل امام ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است

ایسنا/قم امام جمعه قم بیان کرد: رویداد بیداری امروز دانشگاهیان در غرب آغاز این راهبرد مهم الهی است که خداوند وضعیت انسان‌ها را هنگامی تغییر می‌دهد که انسان‌ها خودشان را تغییر دهند.

آیت‌الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۴ اردیبهشت که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، عنوان کرد: در چنین روزی عوامل مزدوران شاه خائن به مدرسه فیضیه حمله کردند و مراسم عزاداری با حضور آیت‌الله گلپایگانی را بر هم زدند و طلاب و مردم را مورد ضرب و شتم قرار دادند اما همانطور که خداوند متعال فرموده: «فَإِنَّ مَعَ ٱلعُسرِ یُسرًا»؛ این حادثه سرآغاز نهضت اسلامی بود که به پیروزی انقلاب منجر شد.

امام جمعه قم با اشاره به آزارها و رنج‌هایی که منصور دوانیقی در حق امام صادق(ع) روا داشته است، ادامه داد: باید بدانیم تمام مصیبت‌های آورده بر اهل بیت(ع) برای چه چیزی بوده است؛ اهمیت این آگاهی به حدی مهم است که امام باقر فرمودند: هر کس ستم‌ها و حق‌کشی‌ها و رنج‌های ناروایی را که بر ما اهل بیت تحمیل شده نشناسد و به آن معترف نباشد با کسی که این کارها را در حق ائمه اطهار(ع) مرتکب شده شریک است.

وی اضافه کرد: تمام زجر و مصیبت اهل‌بیت(ع) برای این بود که در طول امامتشان دنبال حاکمیت الهی بودند در حالی که اگر فقط به بیان مسائل شرعی و اخلاقی می‌پرداختند کسی به آن‌ها کاری نداشت اما حاکمان زمان می‌دانستند امام صادق(ع) بر حسب وظیفه الهی داعیه امامت دارد.

سعیدی افزود: ما هم باید از مکتب امام صادق(ع) پیروی کنیم لذا نمی‌توانیم بگوییم حکومت اسلامی به ما ربطی ندارد و دین از سیاست جداست، کسی که اینگونه می‌اندیشد از امامت و ولایت هیچ چیزی نفهمیده است.

نماینده ولی فقیه در قم بیان کرد: عملیات ترکیبی وعده صادق دارای ابعاد گسترده و چند لایه برای ایران، منطقه و جهان بود و محاسبات چند قدرت را در هم ریخت.

وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان سراسر کشور فرمودند: همه بدانند هیچ راه حلی برای مسئله فلسطین جزء بازگشت این سرزمین به صاحبان خود وجود ندارد و روابط با رژیم منحوس صهیونیستی مشکل را حل نمی‌کند.

تولیت حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان و اساتید از مردم فلسطین و اعلام انزجار از جنایات رژیم منحوس صهیونیستی گفت: این اتفاقات یادآور تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب است که چند سال پیش در کمال امید به آینده روشن و با توجه به پیچ تاریخی دنیا برای جوانان غربی دو نامه نوشتند.

وی افزود: از جمله ابعاد اهمیت این نامه بُعد مخاطب شناسی آن است؛ زیرا رهبر انقلاب در این دو نامه در برقراری تعامل فرهنگی مخاطب خودشان نه دولتمردان و نه سیاستمداران بلکه جوانان غربی را مخاطب قرار دادند.

امام جمعه قم تصریح کرد: از ابعاد مهم این نامه‌ها تلاش در جهت تحقق راهبرد بیداری جهانی است؛ رویداد بیداری امروز دانشگاهیان در غرب آغاز این راهبرد مهم الهی است که خداوند وضعیت انسان‌ها را هنگامی تغییر می‌دهد که انسان‌ها خودشان را تغییر دهند.

سعیدی یادآور شد: استکبار جهانی و دشمنان بشریت همواره در برابر بیداری ملت‌ها احساس خطر می‌کردند و هر جریانی که با هدف بیداری ملت‌ها و رهایی آن‌ها از بندهای استعمار و استکبار قد علم کردند رژیم استکبارجهانی در پی سرکوبی و خاموش کردن صدای آن‌ها برآمد چون اگر بیداری شکل بگیرد مانع منافع نامشروع آن‌ها خواهد شد.

وی اظهار کرد: اکنون جوانان غربی با حماسه طوفان الاقصی بیدار شدند و این همان راز نامه‌نگاری رهبر معظم انقلاب با جوانان غربی است؛ اما متاسفانه برخی که برای خبرهای موهوم جوسازی می‌کنند در خصوص برخورد با دانشجویان آمریکایی خفقان گرفتند.

تولیت حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه ۲۱ اردیبهشت‌ماه به استقبال دهه کرامت می‌رویم، گفت: خروجی دهه کرامت صرف شادی و بزرگداشت نیست بلکه خروجی دهه کرامت باید عمل به مطالبات اهل بیت(ع)، زیارت از روی معرفت، قوت گرفتن عمل به احکام الهی، حضور زنان در در جامعه و خدمت به مردم در عین حفظ حجاب و عفاف، خنثی کردن توطئه دشمن برای رواج بی بندباری و قدردانی از نیروی انتظامی در عمل باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یادواره شهدای عملیات سیدالشهدا (ع) + فیلم
  • سردار علی فضلی از مناطق راهیان نور بازدید کرد
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • یادواره شهدای عملیات سیدالشهدا
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • معلم شهید پس از ۳۹ سال به میهن بازگشت/جزئیات تشییع پیکر در ورامین
  • تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین
  • تشییع باشکوه پیکر شهید معلم در ورامین برگزار می شود
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است