Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام حسین علیه السلام با قیامشان بارها صفات و خصلت‌های کوفیان را در معرض همگان قرار داد تا درس عبرتی برای سایر مسلمانان در طول تاریخ بشریت باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،‌ کاروان امام حسین علیه‌السلام که حرکت اصلی خود را مصادف با ایام عرفه و از مکه آغاز کرده بود، قبل از رسیدن به سرزمین نینوا (کربلا) از منزلگاه‌های مختلف عبور و یا گاهی در آنجا به مدت یک شب توقف می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی از این منزلگاه‌ها اتفاقاتی رخ می‌داد که در آنها درس‌های سازنده‌ای نهفته است و می‌تواند مایه عبرتی برای جویندگان معرفت باشد.

امام حسین روز شنبه 12 ذی‌حجه به وادی «عقیق» رسید و گفته شده در آنجا عون و محمد، فرزندان جعفر طیار، به ایشان ملحق شدند. از وادی عقیق تا مکه چهار منزل فاصله است. فقیهان شیعه وادی عقیق را میقات عراقیان و اهل شرق می‌دانند. این مکان شامل مسلخ، غمره و ذات عرق است. بیشتر فقها احرام از هر یک از این مکان‌ها را جایز می‌دانند. شماری از آنان احرام از ذات عرق را منوط به حال اضطرار کرده‌اند. (جواهر الکلام، ج18، ص10) بنابراین در این محل برخى براى حج محرم مى ‌شدند و به مکه نزدیک‌تر از ذوالحلیفه بوده است. گفته شده ذات عرق، از نام کوهی در نزدیکی مکه گرفته شده است. (معجم‌البلدان)

 شیخ جعفر بن نماء حلّی می‌گوید « پس از حرکت از صفاح، امام مسیر حرکت را تا وادی عقیق ادامه داد»  ابن نما ادامه می‌دهد: در این محل بود که امام مردی از بنی‌اسد را ملاقات کرد که اسم او « بِشر بن غالب» است. حضرت درباره اهل کوفه از وی پرسید و او گفت: «القُلوبُ مَعَک و السُیوفُ مَع بَنی‌امیه.» یعنی دل‌ها با شماست، اما شمشیرها با بنی‌امیّه. آن حضرت فرمود: «صَدَقتَ یااخا بَنی اسَد.» ای برادر بنی اسد، راست گفتی» (  مثیرالاحزان ص 42)

از این عبارت به راحتی می‌توان به شرایط سیاسی و فرهنگی آن دوران پی برد و نیز این نتیجه را گرفت افرادی هستند که قلب‌شان به سوی اهل عترت تمایل دارد، اما قلبشان با عمل‌شان یکسان نیست و چه بسا قلم و عِلمشان به نفع دشمنان اسلام کار کند. چه بسا عاقبت این افراد کمتر از کوفیان نباشد؛ لذا امام حسین با قیامشان بارها صفات و خصلت‌های کوفیان را در معرض همگان قرار داد تا درس عبرتی برای سایر مسلمانان در طول تاریخ بشریت باشد. 

کاروان حسینی روز یکشنبه 13 ذی حجه به «وادی صفرا» وارد شد و در آنجا دو تن از یارانش به نام مجمّع و عبّاد به او پیوستند. این وادی از لحاظ جغرافیایی در  مدینه قرار دارد و دارای درختان خرمای زیاد و کشت و زرع فراوان و  چشمه‌سارهای گوناگون است. «وادی صفرا» در مسیر حجاج بیت‌الله الحرام قرار دارد.  در این مکان،‌ «مجمّع بن زیاد» و «عبّاد بن مهاجر» که آن زمان اطراف مدینه بودند، امام  را ملاقات کردند و همراهی خود را تداوم بخشیدند تا اینکه در کربلا به مقام رفیع شهادت رسیدند. به گفته برخی، «مجمع بن زیاد» یکی از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله بود و در جنگ‌های بدر و احد حضور داشت.

از این داستان می‌توان نتیجه گرفت هرکه طالب هدایت باشد،‌ خداوند او را در صراط مستقیم قرار می‌دهد و چه هدایتی شیرین‌تر از اینکه انسان مؤمن در محضر و معیت امام عالم به رتبه و درجات فضل دست یابد. 

کاروان امام حسین در روز سه شنبه 15 ذی حجه به «حاجز» رسید. در این مکان بود که امام برای دومین بار «قیس مسهر صیداوی» را به‌سوی کوفیان فرستاد. او نامه دوم مسلم را همراه با «عابس بن شبیب» به امام حسین  رساند. ماجرا از این قرار بود که پس از بیعت کوفیان با مسلم، وی نامه‌ای به امام نوشت و بیعت کوفیان را به اطلاع ایشان رساند و بعد قصد کرد این موضوع را در قالب نامه‌ای به امام حسین اطلاع دهد. امام پس از دریافت نامه مسلم، قیس را از وادی حاجز روانه کوفه کرد. وی در این سفر، جواب امام به نامه مسلم را به همراه داشت. این اتفاق در اواسط ماه ذی‎الحجه رخ داد و در زمانی بود که مسلم بن عقیل به شهادت رسیده بود.

پیام مشترک "عرفه" و "شب قدر" / چرایی قیام امام حسین و امام زمان علیهما السلام از کنار کعبه

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ماه محرم امام حسین ع ماه محرم امام حسین ع امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۱۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام یمنی: حمله ایران به اسرائیل اثرگذار، قدرتمندانه و تاریخی بود

ناصرالدین عامر درباره تاثیر عملیات وعده صادق ایران که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه انجام شد، افزود: این حمله حتما موثر است و اثرات قابل توجهی روی روند حوادث داشت و حیثیت (رژیم) اسرائیل را از بین برد.

وی با تاکید براینکه حمله ایران اثرگذار، قدرتمندانه و تاریخی بود، تصریح کرد: علاوه بر این دفاع از خود، حق مشروع جمهوری اسلامی ایران است و این اقدام حمایت عظیم تهران از مردم مظلوم فلسطین را نشان داد.

معاون وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در ادامه درباره اینکه آیا رژیم صهیونیستی به این حمله پاسخ خواهد داد یا خیر؟، گفت: (رژیم) اسرائیل امروز یک موجودیت سیاسی جنایتکار و ستیزه‌جو است که به روش‌های تروریستی توسل می‌جوید.

عامر افزود: (رژیم) اسرائیل در حال حاضر ترسوتر از آن است که با اقدامی تمام عیار به جمهوری اسلامی پاسخ دهد با این حال، احتیاط لازم است.

وی همچنین گفت که امروز مردم یمن با نیرو‌های غربی حامی رژیم صهیونیستی که از فناوری جدیدتری نسبت به تل آویو برخوردارند، درگیر هستند، اما این نیرو‌ها نتوانستند عملیات یمنی‌ها را در دریا متوقف کنند.

معاون وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در ادامه تاکید کرد: نیرو‌های یمنی عزم، پشتکار، حمایت مردمی و سلاح‌هایی دارند که در طول سال‌های گذشته برای مقابله با هرگونه تشدید تنش‌ها از سوی دشمنان آنها را توسعه داده‌اند و اصلاً جزو فرهنگ آنها نیست که تسلیم شوند، بلکه دکترین مواجهه را تا پیروزی حفظ می‌کنند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

ارتش یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی آمریکایی و انگلیسی و صهیونیستی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است.

نیرو‌های ارتش یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم صهیونیستی حملات خود به غزه را متوقف نکند، کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را دریای سرخ هدف قرار دهند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • محمد مهاجری : جناب آقای رئیسی! به‌قول حاج‌ حسین‌ آقای‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • تکرار قهرمانی اروپا با شکست بارسلونا؛ دبل اولادقباد
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • شمه ای از کرامات امام صادق(ع)
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • مقام یمنی: حمله ایران به اسرائیل اثرگذار، قدرتمندانه و تاریخی بود
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی درباره یک طرح
  • عکس/پاسخ رهبر انقلاب به نامه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی